Pokud se Vám tento email nezobrazil správně, klikněte zde.

Zpravodaj
Zdravých měst, obcí a regionů

II/2014

Vážení zástupci Zdravých měst, obcí a regionů ČR,
vážené kolegyně, vážení kolegové,

dovolte, abychom vás prostřednictvím pravidelného Zpravodaje
seznámili s děním ve Zdravých městech, obcích a regionech za měsíc únor
a také s vybranými aktivitami a akcemi, které se uskuteční v nadcházejícím období.



Petr Švec
ředitel NSZM ČR


Připravujeme

Sídliště, jak dál? Společná aktivita Zdravých měst a Fakulty architektury ČVUT

Fakulta architektury ČVUT ve spolupráci a s podporou Národní sítě Zdravých měst a Nadace Heinrich Böll Stiftung organizují v roce 2014 aktivity s příznačným názvem „Sídliště, jak dál?“. Cílem tohoto projektu, na kterém se budou podílet studenti zmíněné vysoké školy v rámci svých závěrečných prací, je hledání dlouhodobé vize transformace sídlišť. Během roku 2014 proběhne zpracování případových studií z vybraných českých a moravských měst, poznatky pak shrne mezinárodní konference, výstava i speciální publikace. Zároveň proběhne řada doprovodných aktivit k tématu sídlišť jak v samotných pilotních lokalitách, tak v rámci semestrální práce zmíněné fakulty.

..čti více

Stalo se

Zdravé kraje diskutovaly o svých projektech, inspiracích a dalším rozvoji

V úterý 11. února 2014 se v budově Krajského úřadu Jihomoravského kraje uskutečnilo pravidelné setkání Zdravých krajů. Cílem setkání bylo sdílet osvědčené postupy a inspirace v rozvoji Zdravých krajů a diskutovat nad vzájemnou spoluprací s obcemi, mikroregiony a městy v rámci daného regionu. Své zkušenosti z praxe prezentovali zástupci kraje Jihomoravského, Vysočina, Libereckého, Plzeňského a kraje Moravskoslezského. Poprvé byl přítomen též zástupce Hlavního města Prahy, které je od roku 2013 členem NSZM ČR. Účastníky přivítali člen rady Ing. Antonín Tesařík, politik Zdravého Jihomoravského kraje, a ředitelka Krajského úřadu Jihomoravského kraje JUDr. Věra Vojáčková, MPA.

..čti více


Zpravodaj vydává Národní síť Zdravých měst ČR
Použité fotografie pochází z archivu NSZM ČR a jejích členů. 
Kontakt: Kancelář NSZM ČR

Kompletní archiv Zpravodajů NSZM ČR: ZdravaMesta.cz/zpravodaj
Nalezněte i další informace na facebook.com/NSZM.CZ  či ZdravaMesta.cz/video
© NSZM ČR, 2014

Zpravodaj Zdravých měst je zasílán v návaznosti na Vaše předchozí přihlášení se k jeho odběru. V případě, že s námi nadále nechcete zůstat v kontaktu, můžete se ODHLÁSIT.