Pokud se Vám tento email nezobrazil správně, klikněte zde.

Zpravodaj
Zdravých měst, obcí a regionů

IX/2014

Vážení zástupci Zdravých měst, obcí a regionů ČR,
vážené kolegyně, vážení kolegové,

dovolte, abychom vás prostřednictvím pravidelného Zpravodaje
seznámili s děním ve Zdravých městech, obcích a regionech za měsíc září
a také s vybranými aktivitami a akcemi, které se uskuteční v nadcházejícím období.



Petr Švec
ředitel NSZM ČR


Připravujeme

Jak postupovat po komunálních volbách? Napoví celostátní Konference NSZM ČR 2014

Ve dnech 25. a 26. listopadu 2014 se v Praze uskuteční celostátní 21. Konference Národní sítě Zdravých měst ČR, která se zaměří na aktuální témata a sdílení osvědčených postupů ve Zdravých obcích, městech a regionech. První den akce proběhne v Kaiserštejnském paláci na Malé Straně. Hlavními tématy letošní konference bude strategické řízení a podpora dobrovolnictví v obcích v návaznosti na principy udržitelného rozvoje. Konference také představí postupy nejpokročilejších Zdravých měst jako možné inspirace i pro nově zvolené zastupitele.

..čti více

Ve Zdravých městech probíhá tradiční kampaň Dny zdraví

Zejména v první polovině října probíhá tradiční kampaň Dny zdraví, která je oslavou zdravého životního stylu. V rámci kampaně se konají nejrůznější akce zaměřené na pohybové aktivity, ale také třeba na ochutnávku zdravých potravin. Během akcí v rámci kampaně Dny zdraví si mohou občané na řadě míst nechat zdarma změřit tělesné hodnoty (tělesnou hmotnost, tlak, hladinu cukru v krvi atp.), případně absolvovat další vyšetření nebo alespoň získat informace v rámci bezplatného poradenství. Doprovodný program je tradičně určen všem generacím včetně dětí a seniorů. Ke kampani se připojuje řada Zdravých měst.

..čti více

Ve Zdravých městech proběhla tradiční kampaň Dny zdraví

V první polovině října proběhla tradiční kampaň Dny zdraví, která je oslavou zdravého životního stylu. V rámci kampaně se konaly nejrůznější akce zaměřené na pohybové aktivity, ale také třeba na ochutnávku zdravých potravin. Během akcí v rámci kampaně Dny zdraví si mohli občané na řadě míst nechat zdarma změřit tělesné hodnoty (tělesnou hmotnost, tlak, hladinu cukru v krvi atp.), případně absolvovat další vyšetření nebo alespoň získat informace v rámci bezplatného poradenství. Doprovodný program byl tradičně určen všem generacím včetně dětí a seniorů. Ke kampani se připojuje řada Zdravých měst.

..čti více

Stalo se

Zdravé město Chrudim je dalším Fairtradovým městem v ČR

Zdravé město Chrudim splnilo všechna kritéria pro udělení titulu Fairtradové město a připojilo se ke stovkám dalších měst na světě, které podporují fair trade, tedy spravedlivý obchod, který umožňuje lidem z rozvojových zemí uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. V České republice splnilo kritéria zatím 8 měst, mezi něž patří také členové Národní sítě Zdravých měst: Hodonín, Litoměřice, Mladá Boleslav, Třebíč, Vsetín a nově Chrudim. Na celém světě se může titulem Fairtradové město chlubit přes 1500 měst.

..čti více

Cenu Makropulos za péči o seniory získalo Zdravé město Prachatice

Cenu Makropulos za péči o seniory, kterou každoročně uděluje občanské sdružení Život 90, získalo za rok 2014 Zdravé město Prachatice. Ocenění bylo uděleno za mnohaleté a systematické zlepšování kvality života tamních seniorů, na kterém Prachatičtí spolupracují s nestátními organizacemi, školskými zařízeními i církvemi. Během slavnostního ceremoniálu v Národním divadle předal Cenu Makropulos představitelům Zdravého města Prachatice ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.

..čti více

"Město a pohyb" - nový portál NSZM nabízí obcím inspiraci k podpoře pohybových aktivit

Webový portál "Město a pohyb" na adrese www.MestoPohyb.cz má za cíl soustředit informace o tématech spojených s problematikou pohybových aktivit a jejich systematické podpory ze strany obcí a regionů. Na konkrétních příkladech portál ukazuje, co se kde povedlo v oblasti budování infrastruktury pro pohyb ve městech, jak podporovat různé neprofesionální sportovní aktivity, jaké akce připravují neziskové organizace a školy, jak je podpora pohybových aktivit provázaná se zdravotním a sociálním sektorem či jak se zapojují místní podnikatelé. Příklady dobré praxe jsou na portálu Město a pohyb strukturovány podle jednotlivých podrobnějších témat.

..čti více


Zpravodaj vydává Národní síť Zdravých měst ČR
Použité fotografie pochází z archivu NSZM ČR a jejích členů. 
Kontakt: Kancelář NSZM ČR

Kompletní archiv Zpravodajů NSZM ČR: ZdravaMesta.cz/zpravodaj
Nalezněte i další informace na facebook.com/NSZM.CZ  či ZdravaMesta.cz/video
© NSZM ČR, 2014

Zpravodaj Zdravých měst je zasílán v návaznosti na Vaše předchozí přihlášení se k jeho odběru. V případě, že s námi nadále nechcete zůstat v kontaktu, můžete se ODHLÁSIT.