Pokud se Vám tento email nezobrazil správně, klikněte zde.

Zpravodaj
Zdravých měst, obcí a regionů

I/2015

Vážení zástupci Zdravých měst, obcí a regionů ČR,
vážené kolegyně, vážení kolegové,

dovolte, abychom vás prostřednictvím pravidelného Zpravodaje
seznámili s děním ve Zdravých městech, obcích a regionech za měsíc leden
a také s vybranými aktivitami a akcemi, které se uskuteční v nadcházejícím období.



Petr Švec
ředitel NSZM ČR


Připravujeme

Rok 2015 připomene 70. výročí vzniku OSN a je také Evropským rokem pro rozvoj

OSN si v roce 2015 připomíná výročí 70 let od svého založení, oslavy vyvrcholí na podzim historickým summitem. Rok 2015 je v rámci mezinárodního společenství také rokem, kdy končí lhůta ke splnění Rozvojových cílů tisíciletí (tzv. Millennium Development Goals - MDGs), na kterých se v roce 2000 dohodli vedoucí představitelé zemí světa, a kdy by se mezinárodní společenství mělo opět dohodnout na budoucím celosvětovém rámci pro vymýcení chudoby a pro udržitelný rozvoj. Více na webu Informačního centra OSN v Praze.

I na úrovni Evropské unie se rok 2015 uvádí tématem rozvoje. Evropský rok pro rozvoj 2015 se zaměřuje každý měsíc na speciální problematiku: únor na vzdělávání, březen bude věnován otázkám genderu a duben bude měsícem zdraví. Více informací o kalendáři akcí Evropského roku pro rozvoj 2015 ve všech členských státech naleznete na stránce https://europa.eu/eyd2015/.

..čti více

Stalo se

Město mladým: portál inspirací pro zapojování mladých lidí do rozvoje obcí

Mladí lidé se zájmem o rozvoj míst, kde žijí, mají nově možnost získat inspiraci pro své aktivity na novém webovém portálu s názvem Město mladým. Stejně tak zde najdou zástupci obcí a regionů návody, jak mladé lidi do místních aktivit zapojit. Webový portál Město mladým je rozcestníkem s příklady dobré praxe, cíli jednotlivých měst a indikátory jejich plnění. Naleznete zde rovněž odkazy a informace o partnerských organizacích.

..čti více

Národní síť Zdravých měst nabízí svým členům vzdělávací programy

Zástupci veřejné správy ve Zdravých městech, obcích a regionech mají možnost využít unikátních vzdělávacích programů, které se zaměřují na téma udržitelného rozvoje na místní úrovni. NSZM je akreditována Ministerstvem vnitra ČR jako vzdělávací instituce a svým členům nabízí dva akreditované vzdělávací programy. Účastníci těchto programů získávají po jejich absolvování certifikované osvědčení platné v územní veřejné správě České republiky.

..čti více


Zpravodaj vydává Národní síť Zdravých měst ČR
Použité fotografie pochází z archivu NSZM ČR a jejích členů. 
Kontakt: Kancelář NSZM ČR

Kompletní archiv Zpravodajů NSZM ČR: ZdravaMesta.cz/zpravodaj
Nalezněte i další informace na facebook.com/NSZM.CZ  či ZdravaMesta.cz/video
© NSZM ČR, 2015

Zpravodaj Zdravých měst je zasílán v návaznosti na Vaše předchozí přihlášení se k jeho odběru. V případě, že s námi nadále nechcete zůstat v kontaktu, můžete se ODHLÁSIT.