Pokud se Vám tento email nezobrazil správně, klikněte zde.

Zpravodaj
Zdravých měst, obcí a regionů

III/2015

Vážení zástupci Zdravých měst, obcí a regionů ČR,
vážené kolegyně, vážení kolegové,

dovolte, abychom vás prostřednictvím pravidelného Zpravodaje
seznámili s děním ve Zdravých městech, obcích a regionech za měsíc březen
a také s vybranými aktivitami a akcemi, které se uskuteční v nadcházejícím období.



Petr Švec
ředitel NSZM ČR


Připravujeme

Diskusní setkání pro nové zastupitele: "Projekt Zdravé město - cesta k úspěchu"

Přijďte se dozvědět odpovědi na Vaše otázky od těch nejpovolanějších - zkušených politiků Zdravých měst, obcí a krajů.
Na otevřeném diskusním setkání Národní sítě Zdravých měst ČR, které proběhne dne 28. dubna od 10 hod. na pražském magistrátu se nechte inspirovat a nacházejte dobré příklady v oblasti kvalitního řízení obcí, zapojování veřejnosti, energetických úspor, spolupráce s mladými, zklidnění dopravy či v mnohých dalších tématech z praxe měst.


..čti více

Zdravá města se zapojí do oslav Dne Země

Den Země, který každoročně připadá na 22. duben, je nejrozsáhlejší mezinárodní kampaní zaměřenou na ochranu životního prostředí. V současnosti probíhá kampaň ve 192 zemích za pomoci více než 22 tisíc partnerských organizací, do aktivit se zapojuje více než jedna miliarda lidí z celého světa. Poprvé se Den Země slavil v roce 1970 ve Spojených státech amerických, v České republice se konají oslavy Dne Země již přes 20 let. Také letos se ke kampani připojí Zdravá města, obce a regiony, ve kterých se bude konat řada osvětových akcí k tématu ochrany životního prostředí. Zdravá města a obce připravují bohatý doprovodný program pro širokou veřejnost.

..čti více

Stalo se

Národní sítě Zdravých měst z celé Evropy jednaly v Milánu

Po necelém roce se opět sešli zástupci národních sítí Zdravých měst, tentokráte v italském Milánu, tak aby na tomto pracovním jednání diskutovali aktuální otázky spojené s dalším rozvojem Zdravých měst, obcí a regionů v evropském regionu. Setkání, které proběhlo od 24. do 26. března 2015, připravila italská síť Zdravých měst ve spolupráci s Městem Miláno a pověřenými zástupci Evropské kanceláře WHO (Světová zdravotní organizace) a zúčastnilo se jej celkem 14 národních koordinátorů i řada dalších expertů na problematiku podpory zdraví. Další setkání WHO, tentokráte tradiční mezinárodní konference pro všechna Zdravá města a další zájemce o téma proběhne na konci června 2015 ve finském Kuopiu.

..čti více

Světový den zdraví se letos zaměřil na bezpečnost potravin

Světová zdravotní organizace (WHO) vyhlásila 7. duben Světovým dnem zdraví. Kampaň, ke které se hlásí také Zdravá města, je každý rok zaměřena na jedno konkrétní téma. Letos byla tématem Světového dne zdraví bezpečnost potravin. Podle informací WHO jsou potraviny obsahující škodlivé bakterie, viry, parazity nebo chemické substance zodpovědné za více než 200 druhů chorob. Kampaň se snaží upozornit na skutečnost, že zvláště v globalizovaném světě je nutné zajistit bezpečnost potravin ve všech krocích dlouhého řetězce putování potravin od jejich samotného vzniku až k vlastní konzumaci. Propagátorem kampaně je také Státní zdravotní ústav.

..čti více

Jarní škola Zdravých měst v Táboře přivítala rekordní počet účastníků

Ve dnech 18. - 20. března 2015 se ve Zdravém městě Tábor uskutečnila Jarní škola Zdravých měst, která je součástí akreditovaného vzdělávacího programu "Místní Agenda 21 a Projekt Zdravé město WHO".  Akci navštívilo více než 120 zástupců měst, obcí a regionů ČR. Setkání zahájil úvodní seminář, který představil zajímavé inspirace ze Zdravých měst a kampaně a služby spolupracujících organizací.

..čti více


Zpravodaj vydává Národní síť Zdravých měst ČR
Použité fotografie pochází z archivu NSZM ČR a jejích členů. 
Kontakt: Kancelář NSZM ČR Kompletní archiv Zpravodajů NSZM ČR: ZdravaMesta.cz/zpravodaj
Sledujte také ZdravaMesta.cz/video
© NSZM ČR, 2015

Zpravodaj Zdravých měst je zasílán v návaznosti na Vaše předchozí přihlášení se k jeho odběru. V případě, že s námi nadále nechcete zůstat v kontaktu, můžete se ODHLÁSIT.