Pokud se Vám tento email nezobrazil správně, klikněte zde.

Zpravodaj
Zdravých měst, obcí a regionů

V/2018

Připravujeme

LETNÍ ŠKOLA Zdravých měst. 6.6. Rožnov

Ve dnech 6. - 8. června 2018 bude hostit Zdravé město Rožnov pod Radhoštěm letní Školu Zdravých měst, obcí a regionů z celé ČR. Již tradiční akce NSZM ČR je zaměřena na téma udržitelného rozvoje, kvality života a zdraví.

..čti více

O udržitelné energetice ve městech a obcích, 6.6.

Ve středu 6. června 2018 proběhne v Rožnově pod Radhoštěm - jako doprovodná akce letní Školy Zdravých měst - diskusní workshop k tématu využití obnovitelných zdrojů energie v obcích a možnostem jejich financování.

..čti více

Zdravá města připravují červnové DNY BEZ ÚRAZŮ

Kampaň „Dny bez úrazů", ke které se každoročně připojuje řada Zdravých měst, obcí a regionů, probíhá převážně v první polovině června a zaměřuje se na prevenci úrazů. V rámci kampaně probíhají osvětové akce zaměřené zejména na úrazy v dopravě, ve škole a na sportovištích. Nejohroženější z hlediska úrazů jsou děti a senioři, proto se během Dnů bez úrazů konají přednášky v mateřských a základních školách i speciální akce zaměřené na bezpečnost seniorů. Nedílnou součástí kampaně je také nácvik první pomoci při úrazu.

..čti více

"Evropský týden udržitelného rozvoje 2018" s aktivním zapojením členů NSZM

Každoročně od 30. května do 5. června probíhá Evropský týden udržitelného rozvoje (ETUR). Jedná se o celoevropský projekt, jehož cílem je šířit myšlenku udržitelného rozvoje a podpořit iniciativy, které k němu přispívají. Aktivními realizátory akcí v této kampani jsou již tradičně Zdravá města, obce a regiony ČR.

..čti více

Stalo se

Chytrá a udržitelná města - nejen o technologiích, o lidech především, potvrdilo MMR

V úterý 22. května 2018 se za účasti téměř 80 osob uskutečnil v Praze celostátní seminář NSZM s názvem Chytré a udržitelné město. Tématem byla „smart“ řešení, která současně podporují udržitelný rozvoj právě v prostředí obcí a měst. Celou akcí rezonoval důraz na občana a jeho aktivní zapojení. Záštitu na akcí převzala paní Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj.

..čti více

Nejen o zdraví a prevenci jednaly kraje v Brně. Náměstkyně ministra je podpořila

Již tradiční pracovní setkání krajů, které se aktivně hlásí k podpoře zdraví a kvality života, hostil tentokráte kraj Jihomoravský. Dne 15. května 2018 se v Brně sešli zástupci 6ti krajů, z nichž většina jsou členy NSZM. Náměstkyně ministra zdravotnictví vyjádřila podporu mezinárodnímu programu Zdravých krajů a měst.

..čti více

31. květen - SVĚTOVÝ DEN BEZ TABÁKU opět ve Zdravých městech

Světový den bez tabáku je mezinárodní kampaní, která se zaměřuje na prevenci nemocí spojených s užíváním tabákových výrobků. Kampaň připadá každoročně na 31. květen a je podporována Světovou zdravotní organizací (WHO). Ke kampani se aktivně hlásí řada členů Národní sítě Zdravých měst ČR. Zaměření Světového dne bez tabáku v roce 2018 je "Tabák a srdeční onemocnění." 

..čti více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017: Zdravá města (nejen) v číslech a datech

103 osobních konzultací pro členy – 60 Fór pro veřejnost s 4488 účastníky - 29 mladých a školních Fór – 8 celostátních akcí k dobré praxi – 12 akreditovaných vzdělávání – 821 aktuálních strategií - 301 příkladů dobré praxe a 3101 střípků - 7 webových Zpravodajů – 5 webinářů

..čti více

Výroční konference asociace Energy Cities v Rennes - Zdravá města byla u toho

Ve dnech 18.- 20. dubna se ve francouzském městě Rennes konala výroční konference asociace Energy Cities. Akce se spolu se zástupci kanceláře NSZM ČR účastnila Zdravá města Litoměřice, Rožnov pod Radhoštěm a také slovenští partneři z Únie miest Slovenska a města Trnava.

..čti více

Politici, koordinátoři a experti diskutovali o tématu Zdraví obyvatel

Dne 25. dubna 2018 se na Magistrátu hlavního města Prahy se uskutečnil inspirativní diskusní blok "Zdraví obyvatel - téma před komunálními volbami 2018". Akce proběhla pod záštitou pana Adama Vojtěcha, ministra zdravotnictví.

..čti více


Zpravodaj vydává Národní síť Zdravých měst ČR
Použité fotografie pochází z archivu NSZM ČR a jejích členů. 
Kontakt: Kancelář NSZM ČR Kompletní archiv Zpravodajů NSZM ČR: ZdravaMesta.cz/zpravodaj
© NSZM ČR, 2018

Zpravodaj Zdravých měst je zasílán v návaznosti na Vaše předchozí přihlášení se k jeho odběru. V případě, že s námi nadále nechcete zůstat v kontaktu, můžete se ODHLÁSIT.